Фолклорна магия от Пирин

55 мин.
Постановка: Боньо Лунгов
Режисьор: Константин Каракостов
Музика: Георги Красимиров-Герасим
Фотограф: Здравко Ружев
Участват: Йоана Рачева, Наталия Петкова, Атанас Димитров, Александър Станковски, Виктор Кападжиев
Проектът е финансиран по програма "Култура" на Община Благоевград
„Фолклорна магия от Пирин”

Това е спектакъл, който преди всичко изненадва. Човек не може да остане равнодушен, когато на сцената блика темперамент и фантазия, които го вълнуват.
В представлението няма текст. Актьорите пеят и свирят на живо и умело създават незабравими герои, използвайки автентични предмети от българския бит на принципа на импровизация пред погледа на зрителя. Всичко това превръща " Пиринска фолклорна магия" в изключително комуникативен спектакъл.
Жанрът „фолклорна приказка” предразполага към развихряне на човешката фантазия до краен предел, за да се пренесе зрителя в един неочакван свят. На пръв поглед всичко изглежда като на шега, но в действителност фолклорните елементи така се съчетават на сцената, че се получава един синкретичен спектакъл, бликащ от хумор, но в същото време изпълнен със сериозно внушение. Една фолклорна магия оживява пред очите на публиката.
Адресът на представлението e както за деца, така и за възрастни. Това е, защото всеки човек обича своите корени, вълнува се от своята история и се стреми да опази традициите на народа си. Такова е и посланието на постановъчния екип към всички зрители.

Записът на музиката е направен със специалното участие на Берковската духова музика с аранжименти и на Росен Георгиев и Красимир Георгиев.